דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


אורז מטוגן סיני - קל וטעים מאד 

מאת    [ 26/01/2010 ]

מילים במאמר: 426   [ נצפה 21764 פעמים ]

 

מכירים את זה שיש מתכון שלכאורה אמור להיות מאד פשוט להכנה אבל איכשהו הוא לא יוצא? אז עד לפני זמן קצר היה לי אחד כזה ( האמת היא שיש לי יותר מאחד, אבל פשוט לזה המדובר יש יותר דרישה..) - הכנת אורז לבן!! כן, כן, נשמע פשוט כמו הכנת חביתה, כמו חיתוך סלט ירקות ובכל זאת כל פעם משהו התפספס לי - או שהאורז הפך דייסתי מדי, או ששכבת הגרגרים למעלה נשארה קשה.בקיצור,עוגמת נפש.

לאחרונה נתנה לי איזו סבתא ( לא שלי..), מספר טיפים עליהם עליי להקפיד ואני חייבת לציין שזה עובד:

קודם כל חשוב לשטוף את האורז לפני הבישול - לא בגלל כל מיני לכלוכים וחרקים, אלא בגלל שכבת העמילן שגורמת לגרגרים להדבק זה לזה בבישול.לגבי היחסים אורז:מים.אני יודעת שיש לכך גרסאות שונות.אני קיבלתי הנחייה לשים 1.5 כוסות מים על כל כוס אורז.את הבישול רצוי לעשות בסיר לא מכוסה בשלב ראשון,עם תחתית עבה ועל אש גבוהה.לאחר ההרתחה, להנמיך האש לבינונית ולכסות חלקית.כעבור מספר דקות, כשמופיעים חורים בין הגרגרים יש לכסות לגמרי ולהמשיך לבשל על אש קטנה עוד כ-15 דקות.בתום הבישול,להפריד את הגרגרים זה מזה במזלג ולהגיש חם.

רגע,רגע!! כל הקטע הנ"ל היה רק הקדמה לדבר האמיתי!!! אורז מטוגן סיני!!!

אז למה התעקשתי להעלות את הכל על הכתב? קודם כל, כדי שאם יש מאוכזבי אורז כמוני, כדאי שינסו את המתכון הנוכחי .ואם הם מצליחים ולא מחסלים להם את האורז מייד, יש לי המלצה לשדרוג השאריות כדי קבל מנת אוכל סיני פופולרית ביותר.

חשוב לי לציין שיש סוגי אורז שונים.האורז שעליו אני מדברת וממנו אני מכינה את האורז המטוגן הוא אורז ארוך.

כדי להכין אורז מטוגן שיצא מוצלח, האורז המבושל צריך להיות במקרר לא פחות מיומיים שלושה.לפני תחילת העבודה איתו יש לפורר בידיים את הגושים שיצרו הגרגרים.

מצרכים לאורז מטוגן סיני:

2 ביצים גדולות

4 כוסות אורז מבושל קר

1-2 כפות סויה

1-2 בצל ירוק

4 כפות שמן

מלח, פלפל

אופן ההכנה: טורפים את הביצים בתוספת מלח ופלפל ומקשקשים אותם על מחבת/ווק ב- 2 כפות שמן.לפני שהן הופכות יבשות מדי מורידים אותן מהאש ומניחים בצד.מנקים את המחבת ושמים את 2 כפות השמן הנותרות וכשהוא חם שופכים פנימה את האורז המבושל.מערבבים מספר דקות עם כף עץ ( המקצוענים שביננו- עם צ'ופסטיק..) כדי להפריד הגרגרים,ושופכים פנימה את הסויה.כשהאורז חם, מחזירים את הביצים המקושקשות ומטגנים הכל עוד מספר דקות ביחד.

מגישים חם עם בצל ירוק קצוץ מעל.

ניתן להגיש זאת כמנה עיקרית או כתוספת.

בתיאבון!!

 

 

זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:


ורד ערמוני, סטודנטית לקידום אתרים במכללת "דעת השרון" בכפר סבא




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב